‘Koudste februari sinds 1996’

Deze maand is de koudste februarimaand sinds 1996. De gemiddelde temperatuur eindigt deze maand waarschijnlijk op 0,7 graden Celsius.

Zestien jaar geleden was dat 0,6 graden. Normaal bedraagt de gemiddelde temperatuur in februari 3,5 graad, meldt de website weeronline.nl.

De eerste elf dagen waren sinds het begin van de metingen in 1901 nog nooit zo koud. De gemiddelde temperatuur bedroeg -7 graden Celsius.

Nederland beleefde voor het eerst sinds 1997 een koudegolf, een periode van minstens vijf dagen waarin de temperatuur niet boven het vriespunt uit komt. Door de zachte tweede helft van februari ligt de gemiddelde temperatuur in februari toch boven nul.

De laagste temperatuur van de winter werd in Lelystad gemeten: -22,9 graden Celsius, de koudste nacht sinds 1956. Door de sneeuwval liep het treinverkeer vast en vestigde de middagspits op vrijdag 3 februari de vierde plaats in de lijst met drukste spitsen ooit.

'Koudste februari sinds 1996' | nu.nl.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “‘Koudste februari sinds 1996’”

  1. Kim says:

    Hoi Tinie , wat een super gave stempel is dit !! En je hebt er een heel erg vrlijok kaartje mee gemaakt. En wat het bloggen betreft : Ik reageer ook alleen nog maar bij mensen die op mijn blog reageren. Ik besteed mijn kostbare tijd veel liever aan het freubelen….Voorheen zat ik echt hele avonden alleen maar reacties te geven. Dat is trouwens tegenwoordig met Blogger zowiezo erg lastig ; ik moet me steeds opnieuw aanmelden. Zo , nu ga ik even verder met inpakken……Fijn weekend ! Creatieve groetjes van Christa.

  2. Nhanhitha says:

    Wat een gezellige stmpeel Tinie, Leuke kaart is dit …je hebt gelijk, als ze niet op de kaarten van jou reageren, dan streep je ze toch weg, zou ik ook doen. Zelf vind je het toch ook altijd leuk om de reacties te lezen. Als je de nieuwe kit hebt, kun je ons daar ook een foto van laten zien, ik ben zo benieuwd wat voor stmpeels erbij zitten. Ik zoek nl. nog een mooie Tilda bij de auto, daarom ben ik wat nieuwsgierig naar de nieuwe kit, houd je ons op de hoogte? Veel succes met de volgende kaarten. Groetjes Frosien

Leave a Reply